Cuma, Ekim 14, 2016

Uluslararası Arama Motorları Ödüllerinde Artık Türkiye’den De Bir Jüri Var

Ülkemizde SEOteknikleri.com ve ZEO gibi önemli girişimlerin kurucusu konumunda olan Yiğit Konur, son birkaç yıl içerisinde dünya çapında düzenlenen arama motoru ödüllerine de jüri olarak katılmaya hak kazandı. Almanya ve Amerika’da geçtiğimiz iki yıl içerisinde düzenlenen bu etkinliklerde SEO ve dijital pazarlama dünyasının geleceğini yönlendirecek kişileri seçme noktasında katılımda bulunan Konur, gerek yurt dışında gerekse de ülkemiz içerisinde yine bu alanda önemli atılımlarını da sürdürmeye devam ediyor.



Yiğit Konur önderliğindeki ZEO firması, her yıl düzenlendikleri SEOzone etkinliklerinin adını bu yıl tüm dijital pazarlama teknolojilerini kapsayacak şekilde Digitalzone olarak değiştirdiler ve uluslararası katılımın her geçen gün daha arttığı interaktif bir konferans konsepti yarattılar.

Digitalzone Katılımcılara Neler Vaat Ediyor?

İnsanların çevrelerindeki olanaklara erişim sağlama yöntemleri her geçen gün daha da dijitalleşiyor. Bu eğilim ise dijital pazarlama alanlarında gerek dünya devi firmalar arasında, gerekse de daha küçük ölçekli firmalar arasında rekabetin her geçen gün daha da artmasına yol açmakta. Digitalzone, Google gibi önemli dijital pazarlama araçlarının bu amaca yönelik nasıl daha başarılı bir şekilde kullanılabileceğine ve bu alanda yapılacak gelişmelerin dijital pazarlama alanına getirilerinin neler olacağına yönelik bir konferans. 

Digitalzone Katılımcıları

Konferansa aralarında, SEER Interactive’den Wil Reynolds, Huffington Post’tan Judith Lewis,  Backlinko’dan Brian Dean ve Distilled’ten Tom Anthony ve Moz’dan Rand Fishkin gibi dünyaca ünlü isimlerin de bulunduğu konuşmacılar katılım gösterirken, Türkiye’den dijital pazarlama ve SEO sektöründe önemli adımlar atmayı başarmış başta Yiğit Konur ve Mehmet Aktuğ olmak üzere Hepsiburada.com’dan Okan Kortan ve n11.com’dan Uğur Eskici de katılım gösteriyor. SEO alanında uzman bu isimlerin yanı sıra daha pek çok dijital pazarlama uzmanını Digitalzone konferansları boyunca dinlemek mümkün olacak.

Ülkemiz Açısından Önemi

Dijital pazarlamanın özellikle online satış yapan firmalara yönelik getirisinin anlaşılmasının ardından, bu alandaki rekabette büyük artış gösterdi. Bu noktada ülkemizde düzenlenen SEO ve dijital pazarlama odaklı konferanslar da yurt dışında bu alanda verilen hizmetlerin daha iyi anlaşılması ve tekniklerin geliştirilmesi açısından önem taşıyor. Uluslararası katılımlı gerçekleşen toplantılar sayesinde katılımcılar uygun ücretlerle ve simültane çevirilerle de dijital pazarlama alanının gelişmelerini takip ederek kendilerine katkı sağlayabiliyorlar.

Perşembe, Ekim 13, 2016

Laktozsuz Süt ve Laktozsuz Ürünler Hakkında Her Şey

Laktoz nedir?
Süt ve süt ürünlerinin içinde bulunan doğal süt şekeridir.

Laktoz intoleransı nedir? 
Laktozun sindirilmesi için laktaz enzimi gerekir. Eğer vücutta yeterli miktarda laktaz enzimi bulunmuyorsa, laktoz intoleransı var demektir.

Laktoz İntolerans belirtileri nelerdir?
Laktoz intoleransı sütün içindeki laktozun sindirilemediği durumlarda ortaya çıkar. Süt içince karın şişkinliği, karın ağrısı, gaz, mide bulantısı görülebilir. Bu tarz sorunlarınız varsa süt ve süt ürünleri tüketmekten vazgeçmek yerine Laktozsuz Süt’ü tüketebilirsiniz. Belirtilerin şiddeti tüketilen laktoza ve kişinin ne kadar laktozu tolere edebildiğine göre değişir. Belirtiler süt ve sütlü ürünlerin tüketimini takiben yarım saat ile 2 saat arası sonrasında kendini göstermeye başlar. Süt içerdiği kalsiyum, protein, yağlar, vitaminler ve mineraller açısından temel besin gruplarındandır.
Yaşam boyu sağlıklı olmak için her yaş döneminde ihtiyacınız olan türde ve miktarda süt içmeniz gerekmektedir.

Laktoz intoleransınız varsa ne yapabilirsiniz?
Laktozu azaltılmış veya laktozsuz süt ve süt ürünleri tüketebilirsiniz.


Laktozsuz süt ve laktozsuz yoğurt nasıl üretilir?
Laktozsuz süt ve laktozsuz yoğurt, sütün içindeki laktozun laktaz enzimi ile parçalanması sonucu elde edilir. Laktaz enzimi katkı maddesi ya da koruyucu değildir. Ürünün prosesi sırasında görevini yerine getirip, son aşamada aktivitesini yitirerek ürünün içerisinde kalmaz.

Laktozsuz süt ve laktozsuz yoğurt neden daha tatlıdır?
Laktozun glikoz ve galaktoza parçalanması nedeniyle, standart süt ve yoğurttan daha tatlı hissedilen ürünlerdir. Hissedilen tatlılık doğal şekerlerdendir, ilave şeker içermez.

Laktozsuz süt sizin için uygun mu?
Laktozsuz süt, sütteki laktozu sindiremeyen ve süt içince şişkinlik, ağrı, gaz ve bulantı sıkıntılarını yaşadığı için süt tüketemeyen kişilerin rahat şekilde süt içmelerini ve sütün besin değerlerinden faydalanmalarını sağlamaya yardımcı olur.

Neden Laktozsuz Yoğurt tüketmelisiniz?
Laktozsuz Yoğurt, laktoz intoleransına karşı hem sağlık faydası sağlamakta, hem de tatlılık derecesinin yüksek hissedilmesi nedeniyle şeker kullanılması gereken ürünlerde şeker azaltmaya imkan tanımaktadır. Bu nedenle ara öğün olarak sade ya da müsli karışımı gibi bir alternatifle tüketilmeye çok uygundur, hissedilen tatlılık doğal şekerlerdendir, ilave şeker içermez. Ayrıca, 100 g laktozsuz yoğurt günlük kalsiyum ihtiyacının %23’ünü karşılamaktadır.

Laktozsuz süt ve yoğurt tüketmenin zararı var mıdır?
Laktozsuz süt ve yoğurt tüketmenin hiçbir zararı bulunmamaktadır.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

Pazartesi, Ekim 10, 2016

Pin ve patch modası

Bu yıl pin ve patchler (rozet ve arma) çok popüler biliyorsunuz.
Ben de epeydir jean gömlek ve ceketlere, basic tişörtlere, hırka ve sweatlere iliştirmek için bu renkli rozetlerden arıyordum.
Sonunda buldum!!!
Ben geçen hafta İzmir seyahatimde Forum Bornova'aki Stradivarius mağazasından paketini 20 TL'ye satın aldım. Benim gibi yaşadığı şehirde Stradivarius mağazası olmayanlar için 13 Ekim'de online mağaza açılıyor. Farklı modeller Mango, Bershka ve H&M'de gördüm. Benim gibi arayanlar varsa oralara da bakabilirler.





Farklı bir mağazadan da ütü ile yapışan (patch) armalardan aldım.
Uyguladığımda onu da burada paylaşırım.

Perşembe, Ekim 06, 2016

Yeşil Deniz Kabuğu

Sarah Jio'nun bu güne kadar yayınlanmış kitaplarını okudum.
Geçmiş ve günümüzle birlikte yoğrulan anlatım biçimi bazılarını sıksa da ben seviyorum.
Yeşil Deniz Kabuğunda romanın kahramanı gazeteci Kailey...
Kadın hikayelerini Sarah Jio'nun anlatımıyla okumayı seviyorum ben!
Bu kitabı da yine sevdim.
Sarsıcı da bir sonu var.



(Tanıtım Bülteninden)

Yirmili yaşlarda hayat daha kolaydı. Özellikle de konu aşk olduğunda. Biriyle tanışıyordun, sen onları seçiyordun, onlar seni seçiyordu. Birlikte dünyayı fethedebilirdiniz. Paris'e taşınabilirdiniz. Bir sürü çocuk sahibi olabilir veya çiftçilik yapabilirdiniz. Günlük tuttuğunuz zamanlarda yazdığınız her şeyi yapabilirdiniz. Hayaller, parlak, çarpıcı renklerde yaşanacaktı. Hayat sizindi, ikinizindi. Her şeye birlikte göğüs gerip birlikte yaşayabilirdiniz. Hayatınızı birine bağlardınız ve gerisi önemini kaybederdi. Peki ya şimdi? 

"Sarah Jio, her kitabında olduğu gibi, aşk hikâyesini, geçmişi ve gizemi birlikte harmanlayarak içinizi ısıtacak, okuduktan sonra kolay unutamayacağınız bir roman sunuyor. Yeşil Deniz Kabuğu, geçmişin kolay kolay peşimizi bırakmayacağını, dönüp dolaşıp bizi bulacağını son derece tatlı ve merak uyandırıcı bir dille anlatırken, bir yandan da Kailey'yle birlikte çıktığımız bu, zamanlar arası yolculukta, geride bıraktıklarımızı, hayatımızdan silinip gidenleri ve kendi geçmişimizi düşünmemizi sağlıyor. Yazarın ve türün hayranları kesinlikle hayal kırıklığına uğramayacak. Henüz Sarah Jio'yu hiç okumadıysanız buradan başlayabilirsiniz." -Tuğçe'nin Kitaplığı-

"Klasik bir Sarah Jio değil, bir Sarah Jio klasiği. Sürükleyici bir aşk hikâyesi... Okurken umudu, hüznü ve aşkı içinizde yaşayacağınız, aşkın en derinlerde olduğunu hissedeceğiniz etkili bir yolculuk. Daima kalbinizdeki sese kulak verin, aşkın hep var olduğuna inanın. İçinizdeki sonsuz sevgiye dokunmak istiyorsanız kesinlikle okumalısınız." -Sarah Jio Turkey-

"Sarah Jio okuyucusunu her kitabında biraz daha şaşırtarak çıtayı yükseltiyor. Merakla okuyacağınız; romantizmi, vefayı, gerçek aşkı hissedeceğiniz bir hikâye." -Seyhandan.blogspot.com-